Dinsdag 13 maart 2018

Samen aan de slag voor het ToTaalhuis

Wethouder Lars van der Beek gaf vanmiddag bij de Klim-Op het startsein. Vervolgens gingen de aanwezigen in werkgroepen aan de slag voor een 'to-tale' aanpak. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE - Er komt een Taalhuis in de gemeente Woensdrecht. Of beter gezegd een ToTaalhuis: een 'to-tale' bundeling van krachten voor alle initiatieven die er zijn om mensen te helpen op het gebied van taal (lezen, schrijven, praten, rekenen en digitalisering). Dinsdagmiddag de plannen voor het Taalhuis gepresenteerd door Monique Swagemakers, VVE-/taalcoördinator van de BWI en Ernestine Schipper van de Stichting Lezen & Schrijven. Wethouder Lars van der Beek was erbij en verrichtte symbolische starthandeling.

De bijeenkomst vond om 14.00 uur plaats in de aula van basisschool Klim-Op, in Hoogerheide. Na het informatieve gedeelte gingen de aanwezigen - zo’n 50 initiatiefnemers, vrijwilligers en verwijzers - verder met een werksessie. Zo hebben ze de handen inéén geslagen om samen de invulling van het ToTaalhuis uit te werken. De opening van het Taalhuis staat gepland op 8 mei.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties