Zondag 16 juni 2019

Ossendrechtse (92) ontkomt aan beroving in Molenstraat

De politie adviseert senioren om waakzaam te zijn voor behendige dieven met babbeltrucs, die uit zijn op sierraden en andere kostbaarheden. (Foto: Politie.nl)

OSSENDRECHT - De politie heeft de afgelopen weken verschillende aangiften ontvangen van veelal bejaarde mensen. Ze zijn het slachtoffer geworden van een geraffineerde babbeltruc waarbij ze op straat beroofd worden van sierraden en kostbaarheden. Op zaterdagmiddag 8 juni deden dieven een poging op de Molenstraat in Ossendrecht. De babbelaars probeerden daar een 92-jarige vrouw te beroven. Omdat de vrouw begon te gillen sloegen de dieven zonder buit op de vlucht.

Dergelijke praktijken komen vaker voor in de regio, zo waarschuwt de politie en roept inwoners op om alert te zijn. De dieven gaan geraffineerd te werk. Ze spreken mensen op straat aan, meestal in het Engels, ze vragen de weg, waarbij ze soms ook een landkaart bij zich hebben. Als 'bedankje' willen ze hun slachtoffers dan een ketting omhangen. Op dat moment slaan de criminelen toe en proberen ze kettingen, ringen of horloges van hun slachtoffers te stelen.

Slachtoffers

De politie roept iedereen op die de afgelopen tijd (bijna) slachtoffer is geworden van een dergelijke babbeltruc, dat te melden. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron en foto: Politie.nl


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties