Dinsdag 16 januari 2018

Betere internetverbinding buitengebieden weer stap dichterbij

WOENSDRECHT / BRABANTSE WAL - Donderdag 1 februari ondertekenen de drie Brabantse Wal gemeentes en de Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V. (Mabib) een overeenkomst. Het moet als startpunt worden gezien voor het realiseren van goed internetbereik in de buitengebieden.

De ondertekening vindt plaats in Dinteloord, bij Zorghoeve Kakelbont. De colleges van B&W van Woensdrecht en de twee overige de Brabantse Walgemeenten zetten dan een handtekening onder de Samenwerkingsovereenkomst Glasvezel met Mabib. Volgens de bestuurders van de drie gemeentes moet het gezien worden als startpunt om een goede internetverbinding aan te gaan leggen in de betreffende buitengebieden. De Steenbergse wethouder Cors Zijlmans heeft het zelfs over 'een mijlpaal'.

Bestuurders en vertegenwoordigers

Namens Woensdrecht is wethouder Jeffrey van Agtmaal bij de ondertekening. Diens collega Zijlmans vertegenwoordigt Steenbergen en voor Bergen op Zoom is er wethouder Patrick van der Velden. Namens Mabib schuiven meerdere vertegenwoordigers en zelfs ambassadeurs aan, die laatsten gaan tevens zorgen dat bewoners van de buitengebieden op de nieuwe mogelijkheden gewezen gaan worden.

Afbeeling: Pixabay/Gerd Altmann


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties