Woensdag 1 januari 2020

Afgebrand kinderspeeltoestel 'enige smet op feestelijke jaarwisseling'

Het toestel in Woensdrecht heeft de jaarwisseling niet overleefd, en de daders zijn vooralsnog onbekend. (Tekst: Han Verbeem, foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE - De jaarwisseling is in de gemeente Woensdrecht opnieuw relatief rustig verlopen, laat burgemeester Steven Adriaansen op Nieuwjaarsdag weten. Met uitzondering van een volledig afgebrand speeltoestel in Woensdrecht, zouden er zich volgens de burgemeester "geen noemenswaardige incidenten" hebben voorgedaan.

"Door zowel politie, brandweer als gemeente is er verder geen uitzonderlijke inzet nodig geweest.", meldt Adriaansen. "Het eerste beeld laat zien dat er naast het speeltoestel nauwelijks vernielingen zijn gepleegd in de gemeente." Overigens is door diverse inwoners op social media geklaagd over de extreme vuurwerkoverlast op sommige plaatsen in de gemeente Woensdrecht, waarbij al vóór het toegestane tijdstip volop is geknald. Daarbij zouden ook auto's beschadigd zijn geraakt.

Klimrek niet te redden

Het houten klimrek dat door onbekenden in brand is gestoken lijkt niet meer te redden en moet als verloren beschouwd worden. “Het feit dat een speeltoestel het moet ontgelden en daarmee de gemeente voor de herstelkosten mag opdraaien, is toch een smet op een feestelijke jaarwisseling. Wij hopen dat de dader of daders, dan wel getuigen, zich alsnog melden bij de politie”, aldus de verklaring van burgemeester Adriaansen.

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

  • Loe Baltussen Nauwelijks vernielingen ? Alsof ‘t niet genoeg is geweest. In de Melis Blecklaan begon de jaarwisseling al rond 18u00. Een drietal pubers, een kop groter dan ikzelf met mijn 1m89 trok door de straat. Zo hier en daar werd een blok knalvuurwerk geplaatst. Aan de doffe zware knallen herkende ik dat het niet ging om siervuurwerk. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen in mijn omgeving nooit een explosief heeft horen ontploffen. Maar zó klonk ‘t wel, beangstigend. De jongens, donker gekleed, heb ik daarop aangesproken. Ze zouden wel ergens anders gaan knallen. Dat hebben we dan ook geweten. Oud- en Nieuw hebben we doorgebracht met vrienden. Gesprekken werden continue onderbroken door zwaar vuurwerk. De ruiten trilden in de sponningen. We hebben de avond uitgezeten. Mijn gedachten gingen terug naar de tijd dat ik in een bunker zat. Nu kan ik het geluid van deze vuurwerk granaten niet meer verdragen. ‘t Is zoals een bewoner in de straat zei: ‘ Je kunt er niks aan doen. Ze mogen vuurwerk afsteken’. Een dooddoener. Vlak voor mijn voeten steken de drie nog zo’n bom aan, ik schop de vierkante doos enkele meters van me vandaan. Een ontploffing blijft uit. Nauwelijks vernielingen ? Kan zijn, maar de overlast en ‘t gevaar zijn er zeker niet minder om.
Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties